Dit is VvAA

Aandacht voor mensen is de belangrijkste drijfveer in de zorg. Dat is mooi, maar wie zorgt er dan voor de zorgprofessional? Dat doen wij. Wij nemen de randzaken uit handen van zorgprofessionals en zorgorganisaties, zodat zij zich kunnen richten op dat wat er echt toe doet: zorgen voor patiënten.  

  "De zorg leeft. En wij leven mee."

Wij versterken zorgprofessionals en zorgorganisaties om samen patiëntenzorg van hoge kwaliteit in Nederland vorm te geven. Dat doen we als collectief, belangenbehartiger én als dienstverlener. Van huisarts, tandarts, verloskundige, apotheker, medisch specialist tot klinieken en ziekenhuizen. Samen helpen wij hen met verzekeringen, kennis, advies en diensten. Ook laten we in het maatschappelijk debat onze stem krachtig horen op belangrijke zorgthema’s, zoals vrije artsenkeuze, bezieling en het (ont)regelen van de zorg.

Historie

In 1924 bundelden een gedreven huisarts, dierenarts en tandarts hun krachten, omdat zij vonden dat ze met elkaar sterker stonden. VvAA is wat je krijgt als zorgprofessionals het met elkaar regelen. Nog altijd brengen we zorgprofessionals samen en bieden we hen en de organisaties waarin zij werken oplossingen op maat, gemak, service en ledenvoordeel. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een collectief van en voor ruim 130.000 zorgprofessionals.

Nu en de toekomst

Ook de komende 100 jaar wil VvAA de stem & steun van de zorgprofessional zijn en relevant blijven voor haar leden in een sterk veranderende omgeving: als collectief, als belangenbehartiger en als dienstverlener.

Ons doel is om zorgprofessionals de ruimte geven, zodat zij hun vak autonoom en met vakmanschap kunnen uitoefenen. Alleen dan kunnen zij doen wat echt belangrijk is: garant staan voor patiëntenzorg van hoge kwaliteit. Vandaag en morgen.